Obvestila

S SKUPNIMI MOČMI IN POVEZANOSTJO NAM BO LAŽJE

Spoštovani starši,

nepričakovano se je zavrtelo življenje v zadnjih dneh. Nekako nas je oddaljilo, nas potegnilo vsakega v svoje gnezdo. Ne moremo se videti, objeti, si stisniti roke. Tako le na daljavo pa lahko podpremo drug drugega in si zaželimo kaj lepega.

Zaradi razmer, v katerih se je znašla Slovenija, se vsi soočamo s številnimi izzivi, ki jih bomo uspešno rešili le z medsebojno pomočjo, solidarnostjo in zaupanjem, da s skupno pomočjo zmoremo marsikaj.

Te dni so vrata zaprle vse vzgojno izobraževalne inštitucije, vendar lahko navkljub vsemu, odkrijete nešteto možnosti za povezovanje z otrokom in ustvarjanje prijetnega in pozitivnega počutja.

Dani čas, ki nam je trenutno namenjen, izkoristite čim bolj kakovostno in v vsakdanje dejavnosti vključite svoje otroke. Namreč z opazovanjem in vključenostjo v vsa življenjska opravila, se otroci veliko naučijo in se čutijo pomembni.

V zadnjih dnevih je koronavirus (pre)pogosta tema naših pogovorov, poskusimo se osredotočiti na druge vidike našega življenja, predvsem tiste, na katere lahko vplivamo in so pozitivni. Upočasnimo svoja življenja in bodimo tukaj in zdaj, v zavedanju, da bo vse v redu. Čeprav so razmere v katerih smo se znašli, težke in vsi potrebujemo veliko potrpljenja in medsebojne strpnosti, pa nas bodo te preizkušnje naredile močnejše.

V kolikor boste imeli kakšno vprašanje ali boste potrebovali našo pomoč, se lahko obrnete na nas preko elektronske pošte.

V priponkah vam posredujemo zgibanko kako se z otroki pogovarjati v času koronavirusa ter povezave, kjer najdete nekaj uporabnih namigov kaj početi z vašimi malčki, medtem, ko z njimi preživljate dragocen časa doma.

Tudi otroci so z nami_zgibanka_

koristne vsebine

Priporočila za vadbo doma_sportno_društvo_Novinar

https://www.otroci.org/predsolski-otroci

Želimo vam, da ostanete zdravi, pozitivni, kreativni in optimistični.

Kolektiv Vrtca Šentvid

 

Dostopnost