Obvestila

OBVESTILO ZA STARŠE OB PONOVNEM ODPRTJU VRTCEV

Spoštovani starši!

Skladno z včeraj prejetim obvestilom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), vas obveščamo, da vrtci v ponedeljek, 18. 5. 2020, ponovno odpiramo svoja vrata.

Zaposleni v vrtcu v tem času urejamo in čistimo prostore ter igrišča, da bodo ustrezno pripravljeni za naše otroke.

Iskreno se veselimo ponovnega srečanja z vami in otroki in se zavedamo, da so otroci željni vrnitve nazaj v vrtčevsko okolje med svoje ljube prijatelje, ki jih že močno pogrešajo. Verjamemo, da bodo srečanja med otroki polna iskrenega veselja in pozitivnih čustev.

Zaradi optimalne organizacije dela in strokovne pomoči institucijam MIZŠ in NIJZ za pripravo navodil in protokolov, za nemoteno delovanje in življenje vrtcev, si želimo od vas pridobiti informacijo o vstopu vašega otroka v vrtec. Zanima nas vaša namera in potreba po vključitvi otroka v vrtec z dnem 18. 05. 2020 ter v kakšnem časovnem intervalu znotraj poslovalnega časa vrtca. Zato vas naprošamo, da strokovnima delavcema oddelka čim prej, najkasneje pa do petka, 8. 5. 2020, sporočite ali bo vaš otrok od ponedeljka, 18. 5. 2020, dalje prisoten v vrtcu ter koliko časa (od – do).

Želimo opozoriti, da kriterijev in konkretnih navodil za odprtost od NIJZ  še nimamo, vendar si na nivoju javnih vrtcev aktivno prizadevamo, da se vrtci odprejo in zagotovijo optimalni pogoji za vse otroke. Več pojasnil vam bomo lahko posredovali šele, ko bomo dobili ustrezna navodila.

O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo sproti seznanjali in obveščali.

Prijazen pozdrav.

 

                                                             Mateja Štih,

                                                                 ravnateljica

Dostopnost