Obvestila

OBVESTILO O PREVENTIVNIH UKREPIH VRTCA V ČASU KORONAVIRUSA

Spoštovani starši,

od zadnjega obvestila vrtca, ki ste ga prejeli 25. 2. 2020 smo v Vrtcu Šentvid dosledno upoštevali in izvajali poostrene ukrepe, ki jih je v času pojava in širjenja koronavirusa predpisal NIJZ in ustrezne strokovne inštitucije.

O ukrepih smo pisno in ustno opozarjali vse zaposlene in starše ter s publikacijami in gradivom NIJZ na oglasnih mestih v vseh enotah vrtca.

Opozorila pristojnih inštitucij (Vlada RS, NIJZ, ministrstva, MOL) ves čas pozorno spremljamo, jih upoštevamo ter naše ukrepanje dopolnjujemo z novimi ukrepi.

V vrtcu do sedaj nismo imeli uradno potrjenega primera okužbe s koronavirusom (SARS-CoV-2).

Vse, ki ste bili v krajih s povečanim tveganjem za okužbo s koronavirusom ali v posrednih stikih z okuženimi osebami prosimo, da sledite priporočilom NIJZ.

V vrtcu smo skladno z zadnjimi navodili NIJZ uvedli naslednje ukrepe:

  • Sprejeli smo Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v Vrtcu Šentvid v času izrednih razmer zaradi pojava in širjenja koronavirusa (sars-cov-2) v Sloveniji (26.2.), ki ga sproti dopolnjujemo.
  • Dosledno opozarjamo in spodbujamo otroke in zaposlene k temeljitemu umivanju rok z milom in toplo vodo.
  • Poostrili smo higieno in čiščenje prostorov. Okrepili smo število snažilk v dopoldanskem času. V vrtcu tekom dneva redno zračimo prostore, čistilke čistijo vse površine, ki se jih večkrat dotikamo (kljuke, stikala, pipe, sanitarije…). Na vhodih smo namestili razkužilna sredstva za osebe, ki vstopajo v prostor.
  • Skrbimo, da otroci čim več časa preživijo v naravi in se gibljejo na prostem.
  • Do preklica smo odpovedali vse nadstandardne obogatitvene dejavnosti, ki potekajo izven vrtca (zimovanja, vrtci v naravi..), načrtovane dejavnosti v zaprtih prostorih ali obiske ustanov (razstave, muzeji, tečaji) ter sodelovanje zunanjih sodelavcev v vrtcu (gledališke, lutkovne predstave, delavnice, ples, angleščina…), prakso študentov in dijakov, izobraževanje strokovnih delavcev in vse oblike organiziranih dejavnosti in srečevanj na nivoju vrtca.

Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi in upoštevanjem navodil pristojnih uspelo ohraniti zdravje nas vseh.

Dostopnost