Obvestila

Uvajanje v vrtec

Spoštovani starši!

Bliža se pričetek novega šolskega leta in s tem uvajanje novih otrok v vrtec. V novem šolskem letu se bo v naš vrtec vključilo na novo 150 otrok, od tega 105 v mesecu septembru, ostali pa postopno med letom, ko dopolnijo starostni pogoj za vključitev.

Za vstope otrok 1. 9. 2020 bodo vzgojiteljice poklicale starše v ponedeljek, 24. avgusta, ali najkasneje v torek. Dogovorili se boste za termin uvodnega razgovora pred uvajanjem.  Na razgovoru se boste pogovorili o otroku in dogovorili glede uvajanja. Ob vstopu v prostore vrtca so za starše obvezne maske.

Tudi letos je prisotnost staršev pri uvajanju v podporo otrokom dovoljena, dobrodošla in zaželena, vendar ob doslednem upoštevanju zdravstveno preventivnih ukrepov. Natančnejša navodila vam bodo predale vzgojiteljice na razgovoru.

V oddelkih, kjer bo to organizacijsko izvedljivo, se boste z vzgojiteljicama lahko dogovorili za krajši pred uvajalni obisk z otrokom že v petek, 28. avgusta oziroma v ponedeljek, 31. avgusta.

V nekaterih skupinah, kjer se bo uvajalo veliko otrok hkrati in v manjših igralnicah, bo letošnje uvajanje predstavljalo nekoliko večjih izziv tako za vzgojiteljice kot starše – naprošamo za razumevanje in sodelovanje. Verjamemo, da bomo v skupnem sodelovanju uspeli otrokom omogočiti čim blažji prehod v vrtec ob hkratni skrbi za zdravje in preprečevanje širjenja bolezni.

Splošne usmeritve za uvajanje si, prosimo, preberite v naši publikaciji, ki ste jo prejeli v rumeni mapi ob podpisu pogodbe.

Dobrodošli v našem vrtcu!

Dostopnost