Obvestila

Obvestilo za starše in delovanje vrtca od 1. 2. do 5. 2. 2021

29. 1. 2021

Spoštovani starši,
V tem tednu se je v vrtec ponovno vrnil otroški živ žav in veselje otrok. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in dosledno spoštovanje preventivnih navodil, kajti le tako lahko upamo, da se bo stanje izboljšalo in ostanejo vrtci odprti.

Glede na vsakodnevna nasprotujoča se navodila pristojnih institucij, ki se spreminjajo s svetlobno hitrostjo in v škodo zdravega psihofizičnega razvoja otrok in obveznega vsakodnevnega testiranja zaposlenih, smo vrtci v hudi stiski glede varne in otrokom prijazne organizacije dela. Hkrati pa je naša obveza poskrbeti za vse otroke in to tudi ves čas predano opravljamo, da jih posledice epidemije ne bodo zaznamovale ne trenutno, ne dolgoročno! Zavedamo se, da je za vse nas to huda preizkušnja. V tem delu vas naprošamo za razumevanje, strpnost, podporo in skupno delovanje v največjo korist otrok.

Tudi v naslednjem tednu bo vrtec posloval po skrajšanem poslovnem času.

Poslovalni čas oddelkov ostaja 9 ur, vrtec bo odprt od 7. 00 do 16. 00.

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela in programa bomo še naprej zagotavljali z oblikovanjem »varnih mehurčkov« (dveh strokovnih delavcev v obstoječih oddelkih) brez prehajanja in združevanja med oddelki. S tem bomo lahko uspešno pripomogli k zmanjšanju števila vsakodnevnih (tveganih) stikov.
Glede na to, da se pojavljajo posamezne karantene oddelkov in odsotnosti strokovnih delavcev, bomo manjkajoče strokovne delavce nadomeščali s študentkami. Potrudili se bomo v največji meri, da se bodo otroci tudi ob morebitnih menjavah v oddelku počutili varno in sprejeto.

PLAČILO VRTCA

Glede na zadnjo okrožnico MIZŠ za delovanje vrtcev z dne 1. 2. 2021 in nejasnosti glede plačila vrtca za otroke, ki ne obiskujejo vrtca, vam podajam vam zadnjo informacijo: Do sedaj je veljalo, da so starši v celoti oproščeni plačila, v kolikor otroka ne pripeljejo v vrtec. Od 30. 1. 2021 skladno z Odlokom to ne velja več, ker v predlogu PKP – 8 ni vključena določba, ki bi omogočala staršem, ki otroka ne bi pripeljali v vrtec, da bi bili plačila oproščeni. Na MIZŠ so vložili amandmaje na Vlado RS, predlog je, da ta določba ostane vsaj še toliko časa, kolikor je v RS razglašena epidemija. V tem trenutku dogovori med MIZŠ in Vladnimi pogajalci še potekajo in upamo, da bo ta določba tudi zapisana v končnem koronskem zakonu PKP – 8.

Z upanjem in željo, da bo delo in življenje v vrtcu potekalo čim bolj nemoteno,
vas lepo pozdravljam,

Mateja Štih, ravnateljica Vrtca Šentvid

Dostopnost