Utrinki

»Čas se izTEKa – podnebni tek«

27. 10. 2022

V okviru programa Ekošola smo se pridružili največjemu mednarodnemu dogodku z naslovom “Čas se izTEKa – podnebni tek” s skupnim ciljem – ukrepati za podnebje.

Gre za potovanje “podnebne štafete” skozi 18 držav (Od Škotske do Egipta) na okolju prijazen način (tek, kolesarjenje, jadranje). V Sloveniji je bila štafeta organizirana 18. in 19. 10. 2022, tudi v vrtcu smo s tem namenom pripravili simbolični štafetni tek. Iz odpadnega materiala smo izdelali simbolno štafetno palico, prava je v okviru dogodka prav v teh dneh potovala po Sloveniji.

S stožci smo označili progo, ki je merila slabih 200 m. Opremili smo se s »tekaškimi« majicami, izvedli ogrevanje, se po skupinah v teku razvrstili drug za drugim in si na cilju predajali štafetno palico. Ob progi smo tudi kot navijači tekače spremljali z aplavzom in spodbudnimi vzkliki. Ob koncu teka smo okoli vrtčevskega hriba naredili živo verigo, sklenili velik krog in s ponosom drug drugemu simbolično predajali našo EKO štafeto.

Ponosni smo, da smo bili del velikega mednarodnega dogodka in bili veseli, da nas je ob koncu kljub sprva meglenemu jutru razveselilo še sonce.

Dostopnost